De Deense orgelbouwer P-G Andersen ontwerp niet alleen fronten van Nederlandse Marcussen-orgels (zoals Utrecht en Klundert), hij startte in 1960 ook zijn eigen orgelmakerij waaruit hij orgels met een zeer persoonlijk stempel afleverde. In de Ansgars kirke te Aalborg (DK)  bouwde hij een van zijn laatste grote orgels; een instrument voor Franse muziek, klinkend in een prachtige ruimte. In februari 2017 nam Gerben Mourik er romantisch repertoire en improvisaties op voor het Deense label Helikon Records.

Op CD I: Werken van R. Bartmuss (Choralphantasie Jesu, meine Freude), Cl. Debussy (Sarabande), L. Vierne (7 delen uit Pieces en style Libre) D. Briggs (Song) en Arie J. Keijzer (Fantasia over BACH)
Op CD II: Improvisaties
Twee improvsiaties zijn gebaseerd op liederen die in Nederland ook bekend zijn: een Triptique symfonique over 'Alles wat adem heeft. love de Here' en de variaties over 'Wie maar de goede God laat zorgen.' Verder zijn er een vrij Choral in Frans-symfonsiche stijl plus een forse Duits-romantische Phantasie over een Deens kerklied opgenomen. Het begin van de cd bestaat uit 5 luchtige improvisaties over volksliedjes....als hommages aan Buxtehude, Handel, Poulenc & Mendelssohn.
De 2-CD kost 20 euro, inclusief verzending.
Luisterfragmenten en bestellen? kijk op deze pagina
 
aalborg 1 front