Behaalde het diploma Uitvoerend Musicus (1e fase) en de aantekening orgelimprovisatie in 2004. In 2006 studeerde hij cum laude af voor de opleiding 2e Fase uitvoerend musicus (met als hoofdvakken orgel & improvisatie) aan het Brabants conservatorium.
Docenten waren Bram Beekman en Henco de Berg.
Tevens volgde hij privé-lessen bij Ansgar Wallenhorst, Naji Hakim en Ben van Oosten.
Cursussen improvisatie werden gevolgd bij Thierry Escaich en Lo√Įc Maill√©.

Gerben Mourik verleende zijn medewerking aan 25 cd-opnamen.
Hij heeft een actieve concertpraktijk binnen en buiten Europa. Zo speelde hij buiten Nederland reeds op belangrijke orgelfestivals te New York, Bergamo, Perm, Toulouse, Gloucester, Liverpool, Ratingen, Aschaffenburg en Essen.
Gerben besteedt in zijn programma‚Äôs ruim aandacht aan de Nederlandse componisten; zo speelde hij van diverse composities van o.a. Arie J. Keijzer en Jan J. van den Berg de eerste uitvoering. De productie ‚ÄėAudite Nova‚Äô (2011) zal op termijn gevolgd worden door een productie met orgels in Denemarken (Andersen en Marcussen) en een productie met Duitse orgels van Klais, Schuke en von Beckerath.
Als organist was hij werkzaam in Rotterdam (1998-2000), Klundert (2000-2006), en per 1 juli 2006 is hij organist van de Grote- of St. Michaelskerk te Oudewater.
Gerben nam deel aan diverse improvisatieconcoursen en behaalde de 1e prijs op het Nationale orgelimprovisatieconcours te Zwolle (2003). In 2005 won hij de 1e prijs op het internationale orgelimprovisatieconcours te St. Albans (UK). In 2008 won hij het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem; De jury kende Mourik deze prijs unaniem toe.

Voor meer informatie over zijn activiteiten: http://www.gerbenmourik.nl
E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.