Het betreft koraalbewerkingen van J N David & H F Micheelsen plus een fuga van J G Walther.
Via deze link  zijn ze te beluisteren.
De overige opname's (waaronder veel materiaal van reeds verplaatste orgels te Geersdijk (Ontmoetingskerk / Van Vulpen) Amsterdam (Flentrop, Woestduinkerk en Maranathakerk) , Den Haag, (Flentrop, Paaskerk) zullen stukje bij beetje ook een plek op deze site krijgen.
Vanaf nu is er ook -net als bij deel 3- een keurig opgemaakt Nederlands booklet beschikbaar op de cd-pagina. 
Klik hier om de recensie van Theo Visser te lezen......
 
De Deense orgelbouwer P-G Andersen ontwerp niet alleen fronten van Nederlandse Marcussen-orgels (zoals Utrecht en Klundert), hij startte in 1960 ook zijn eigen orgelmakerij waaruit hij orgels met een zeer persoonlijk stempel afleverde. In de Ansgars kirke te Aalborg (DK)  bouwde hij een van zijn laatste grote orgels; een instrument voor Franse muziek, klinkend in een prachtige ruimte. In februari 2017 nam Gerben Mourik er romantisch repertoire en improvisaties op voor het Deense label Helikon Records.

Op CD I: Werken van R. Bartmuss (Choralphantasie Jesu, meine Freude), Cl. Debussy (Sarabande), L. Vierne (7 delen uit Pieces en style Libre) D. Briggs (Song) en Arie J. Keijzer (Fantasia over BACH)
Op CD II: Improvisaties
Twee improvsiaties zijn gebaseerd op liederen die in Nederland ook bekend zijn: een Triptique symfonique over 'Alles wat adem heeft. love de Here' en de variaties over 'Wie maar de goede God laat zorgen.' Verder zijn er een vrij Choral in Frans-symfonsiche stijl plus een forse Duits-romantische Phantasie over een Deens kerklied opgenomen. Het begin van de cd bestaat uit 5 luchtige improvisaties over volksliedjes....als hommages aan Buxtehude, Handel, Poulenc & Mendelssohn.
De 2-CD kost 20 euro, inclusief verzending.
Luisterfragmenten en bestellen? kijk op deze pagina
 
aalborg 1 front
In deze functie krijgt Gerben onder andere het beheer over beide orgels, waaronder een drie-klaviers instrument van Marcussen uit 1964.
 
Mee info via het bericht op orgelnieuws.nl