Na de reis naar Denemarken (juni 2011) is er goed nagedacht over de keus van de instrumenten voor het tweede 'Deense' deel van het project 'Audite Nova'.

De orgels van Poul-Gerhard Andersen maakten tijdens die orgeltocht (samen met de instrumenten van Marcussen die onder leiding van Sybrand Zachariassen gebouwd zijn), de meeste indruk. Met name viel ons daarbij op de enorme flexibiliteit van die instrumenten, die Andersen na zijn vertrek bij de firma Marcussen met zijn eigen bedrijf bouwde. Ondanks het feit dat deze bouwer qua mensuratie naar o.a. Lorentz en de mensuren van de oude Italiaanse orgelbouw teruggreep, zijn de orgels zeer flexibel en kun je er veel op kwijt. Omdat dit aspect bij de bezochte orgels van Marcussen minder aanwezig was (die instrumenten zijn qua stijl uiteindelijk ook heel anders geconcipieerd) is ervoor gekozen om het volgende deel geheel aan de intrumenten van Poul Gerhard Andersen te wijden. Dit zal 1 cd worden met een breed repertoire: van Pachelbel via Widor naar Genzmer...

De keus van de orgels staat vast. op dit moment zijn we bezig om afspraken te maken met de kerken. Opname: voorjaar 2012, uitgave najaar 2012.

Als er meer gegevens bekend zijn, worden die op deze site geplaatst.

 

_________________________________________________________________________________________________

 

 

_________________________________________________________________________________________________

Hieronder vindt u een link naar een videoclip van het van Vulpenorgel in de Geref. Kerk te Nieuwendijk. Dit orgel staat op 'Audite Nova' en wordt hier gedemonstreerd en toegelicht door organist Jaco van der Werken.

U kunt het filmpje bekijken via onderstaande link:
 
http://www.youtube.com/watch?v=4lWzugZFWTU

 

____________________________________________________________________________________________________