De teksten van Audite Nova 3 zijn naar de vormgever en de montage is klaar! De dubbel-cd uit Kassel en Wurzburg zal maart 2015 verschijnen.


Ter vermaak ende bestudering een nog immer actueel citaat van K-M Ziegler (toenmalige organist van de Martinskirche in Kassel), geschreven in een briefwisseling met de kerk tijdens het ontwerpen van de dispositie van het nieuwe Bosch-Bornefeld orgel....
Van vier ingediende voorstellen beschouwt Ziegler begin maart 1960 Bornefelds dispositie als 'veruit de meest doordachte, meest kleurrijke en meest veelzijdige': 'Nu al zijn in het voorstel van de heer Bornefeld de modernste klankinzichten met de wetten van de klassieke orgelbouw verenigd. Juist vandaag de dag is het van bijzonder belang, dat een orgel niet enkel als barokkopie gebouwd wordt, maar dat in haar klankkarakter ook de tussenliggende tweehonderd jaar, in het bijzonder die Moderne inbegrepen worden' [OM 8 maart 1960].

 

Tevens zal er op zaterdagmiddag 17 oktober een workshop van de KVOK plaatsvinden rondom een instrument en muziek uit de tijd van de Neo-Barok. De locatie is de Barbarakerk te Bunnik, aanvangstijd n.n.b.