Gerben heeft 5 instrumenten uit de periode 1950-1970 vastgelegd. Het betreft allemaal orgels die in de tijd van de wederopbouw ontstonden, en onder de stijl 'neo-barok' geschaard kunnen worden.
Deze instrumenten worden opgenomen voor een dubbel-cd die uitgegeven wordt door Tuliprecords.nl
Een uitgebreide toelichting op de noemer 'neo-barok', de keus voor de instrumenten en het gekozen repertoire zal in het booklet opgenomen worden.

De opgenomen orgels zijn van Van Leeuwen (Maranathakerk Bunschoten), Flentrop (Barbarakerk Bunnik), Van Vulpen (Geref. Kerk. Nieuwendijk) en Vierdag (Open Hofkerk Rotterdam-Pendrecht). Belangrijk voor de keus van de instrumenten is het argument dat de klank niet of minimaal gewijzigd moet zijn sinds de bouw.
Het Marcussen-hoofdorgel van de Nicolaikerk te Utrecht vervult een hoofdrol in deze productie: De eerste cd is grotendeels met dit orgel gevuld, omdat dit instrument een inspiratiebron vormde voor vele orgels die volgens dezelfde principes  daarna gebouwd werden.
Er zijn werken van Pepping, Micheelsen, Ahrens, David, Dragt, Walcha, Reda en Keijzer opgenomen, aangevuld met enkele improvisaties. Ook muziek van Bach en Buxtehude is vertegenwoordigd.
Drs. Bart van Buitenen schreef de toelichtingen over de instrumenten, Han Leentvaar tekende voor de opname; Koos Schippers maakte het fotowerk. Jaco van den Berg was de registrant en Henk van der Poel deed de muziekregie.
Het ontwerp van het grafische gedeelte werd gedaan door Gerard van Betlehem.
 
Deze dubbel-cd werd voorjaar 2011 met een dag in en rond de Nicolaikerk te Utrecht gepresenteerd.